Er zit meer toekomst in flexkrachten

Image

De arbeidsmarkt wijzigt in een hoog tempo. Veranderende technologieën en maatschappelijke vraagstukken zorgen ervoor dat nieuwe beroepen als paddenstoelen uit de grond schieten. Wie had er een aantal jaren geleden gehoord van een AI specialist? Nu worden er via LinkedIn 11.000 gezocht. Ook de energietransitie zorgt voor nieuwe beroepen en mogelijkheden. Jezelf blijven ontwikkelen is daarom ook voor iedereen belangrijk. Timing speelt hierop in met een breed aanbod van online trainingen voor alle werkende flexkrachten. 

Gratis trainingen 

Jezelf blijven ontwikkelen is dan wel belangrijk, maar zeker niet voor iedereen vanzelfsprekend. Niet iedereen is gewend om met zijn neus in de boeken te zitten. Daarom biedt Timing haar flexkrachten gratis, praktische trainingen aan. Zodat iedereen, ongeacht achtergrond en ervaringsniveau, de kans krijgt om nieuwe vaardigheden te leren en zichzelf te blijven ontwikkelen. Het gaat om honderden online trainingen. Van Theorie Heftruck training, Microsoft Outlook tot aan Nederlands op het werk voor anderstaligen. Zo maken mensen laagdrempelig kennis met alle mogelijkheden. Voor iedereen die de smaak te pakken heeft gekregen, staat er in de Timing leeromgeving een persoonlijke leerlijn klaar die naadloos aansluit op de huidige werkomgeving. 

 

Wij zien toekomst in onze mensen 

Floor Martins Ferreira – Weel  (projectmanager opleiden flexkrachten) is binnen Timing één van de mensen die zich fulltime bezighoudt met trainingen en opleidingen voor flexkrachten.

(tekst gaat verder onder de foto)

Dit is een beeld van onze campagne ‘Jij hebt het gemaakt’ waarin we onder andere operators, heftruckchauffeurs en klantenservicemedewerkers hebben opgeleid bij opdrachtgevers op de werkvloer. Deels onder werktijd en deels in eigen tijd. 

Image

“Wij zien namelijk toekomst in onze flexkrachten. Eentje die alleen maar mooier wordt op het moment dat ze meer kansen krijgen. Een opleiding helpt daarbij. Dus wat ons betreft neemt het aantal flexkrachten dat een training of opleiding volgt alleen maar toe. Om dit te stimuleren zijn we onlangs een campagne gestart waarin we al onze flexkrachten wijzen op de mogelijkheden binnen Timing.”

Toekomstperspectief

Ook in het uitvoerend werk wordt steeds meer gevraagd van werkenden. Zo is het voor iedereen belangrijk om goed overweg te kunnen met bijvoorbeeld taal en computers. De gratis trainingen zijn vaak een opstap naar een laagdrempelige en praktische opleiding die de kans op baanzekerheid en een beter salaris vergroot. Maar niet alleen flexkrachten zijn hiermee gebaat. Ook bedrijven hebben hier belang bij. Door tijdig mensen op te leiden verbind je de beste mensen aan jouw organisatie. Dat helpt werkgevers vandaag en in de toekomst om de productiecapaciteit volledig te benutten en als bedrijf te groeien.