Timing Kinderopvang

De vraag naar goede kinderopvang medewerkers stijgt en de werkdruk op de pedagogisch medewerkers in deze mooie branche stijgt daardoor helaas. ​Het vinden van goede, gekwalificeerde medewerkers wordt naar verwachting een steeds grotere uitdaging. Je hoeft dit niet alleen te doen, we helpen je hier graag bij.

Image

Een structurele oplossing

Het tekort aan pedagogisch medewerkers voor de kinderopvang is een uitdading die we het liefst structureel oplossen. We zoeken allemaal naar talentvol personeel, maar vissen wel allemaal in dezelfde vijver. Het biedt mooie kansen om verder te kijken dan alleen het CV. Door te selecteren op basis van skills worden  verborgen talenten ontdekt en ontstaat een bredere groep kandidaten. Uiteraard is een gedegen opleiding belangrijk voordat iemand in de kinderopvang gaat werken, daar zorgen we dan ook zeker voor. 

Inzet en opleiden van zij-instromers

We richten ons op (latent) werkzoekenden die affiniteit hebben met werken met kinderen, maar daar nu nog niet het juiste diploma voor hebben. Vervolgens leiden we hen samen met erkende opleiders op tot professioneel kinderopvang medewerkers. Dit kunnen we allemaal inhouse, op locatie, doen. Sterker nog: dit doen we al succesvol voor andere functies en klanten. Zo leiden we operators en chauffeurs op, direct bij onze klanten in vaak de helft van de tijd die een reguliere opleiding kost.

Zo doen we dat

1. Werving op skills

We werven kandidaten op basis van de belangrijkste skills die nodig zijn als pedagogisch medewerker in de kinderopvang. Die skills komen voort uit een onderzoek dat wij hebben gehouden in samenwerking met Skillzilla bij 100 pedagogisch medewerkers die werken in de kinderopvang.

2. Selectie met assessment

Het selecteren van de juiste kandidaten doen we door middel van een assessment, eventueel aangevuld met een door jouw organisatie aanvullend assessment. 

3. Verkorte BBL-opleiding

Na een goed verlopen assessment volgen de kandidaten de verkorte BBL-opleiding van erkende opleiders (Variva en Litop). Deze opleiding duurt 12 maanden in plaats van de reguliere 24. Starten kan ieder moment en lessen kunnen zowel klassikaal, online of via zelfstudie gevolgd worden. We hebben een landelijke dekking en een handig leerlingvolgsysteem om de voortgang bij te houden en tijdig bij te springen wanneer nodig. Binnen een jaar hebben zij een erkend diploma op zak!

Timing, werk dat voor iedereen werkt

Wij zijn Timing. Al 30 jaar specialist in uitvoerend werk. Met meer dan 900 medewerkers en 25.000 flexkrachten, bemiddelen we bij talloze mooie opdrachtgevers. We streven ernaar om werk voor iedereen te laten werken door snelle en goede hulp te bieden aan zowel opdrachtgevers als flexkrachten. Je herkent ons aan  onze nuchtere en ondernemende aanpak.

Image

Wil je meer weten?

Vraag geheel vrijblijvend een adviesgesprek aan en kom erachter wat wij voor je kunnen betekenen. Iets anders weten over Timing Kinderopvang? Mail gerust naar [email protected].

Kom in contact