Coronavirus update 21 maart

Beste flexkracht,

De situatie waarin Nederland verkeert, brengt voor iedereen een hoop onzekerheid mee. We voelen ons enorm verantwoordelijk om er alles aan te doen om jou in deze moeilijke tijd te helpen. Tegelijkertijd willen we ook eerlijk zijn, want helaas kunnen we niet alles oplossen. We vinden het nu vooral belangrijk om jou duidelijkheid te geven, zodat je weet waar je aan toe bent.

1. Wat betekent het voor jou als je contract eindigt en er is wel werk bij het bedrijf waar je nu momenteel via Timing werkt?

De gevolgen zijn afhankelijk van het contract dat je hebt afgesloten met Timing. Hieronder leggen we het voor je uit:

 • Je hebt een aflopend contract met urengarantie
  Het goede nieuws is dat we in veel gevallen de contracten met hetzelfde aantal uren verlengen als je huidige contract, maar wel tot een maximum van 80 uren per 4 weken. Mocht er in de toekomst toch onverhoopt minder werk zijn vanuit het bedrijf waar je werkt, dan wordt je loon gedurende de looptijd van jouw contract doorbetaald. Timing zal er in dat geval alles aan doen om je zo goed en snel mogelijk aan ander werk te helpen.

 • Je hebt een lopend contract met urengarantie
  Je loon, op basis van de daadwerkelijk gewerkte uren, wordt gedurende de looptijd van jouw contract gewoon doorbetaald. Mocht dit onverhoopt minder zijn doordat het bedrijf geen werk heeft, zullen wij dit aanvullen tot jouw garantie-uren. Timing zal er alles aan doen om je zo goed en snel mogelijk aan ander werk te helpen.
 • Je hebt een oproepcontract zonder urengarantie
  Je contract wordt verlengd zoals je dit van ons gewend bent.


2. Wat betekent het voor jou nu je geen werk hebt?

De gevolgen zijn afhankelijk van het contract dat je hebt afgesloten met Timing. Hieronder leggen we het voor je uit:

Je hebt een lopend contract met urengarantie

 • a. Je loon wordt gedurende de duur van jouw contract gewoon doorbetaald. Timing zal er alles aan doen om je zo goed en snel mogelijk aan ander werk te helpen.

 • b. Wanneer je contract eindigt en er is geen werk, dan kun je uiteraard een beroep doen op de WW*. Dit betekent dat je de eerste 2 maanden 75% van het dagloon uitgekeerd krijgt. Je loongegevens zijn bij het UWV bekend. Zij zullen dus snel je dagloon kunnen uitrekenen. Het loon waarover de 75% betaald wordt, is brutoloon, inclusief vakantiegeld en eventuele toeslagen.

Je hebt een lopend contract zonder urengarantie

 • a. Wanneer je contract eindigt en er is geen werk, dan kun je uiteraard een beroep doen op de WW*. Dit betekent dat je de eerste 2 maanden 75% van het dagloon uitgekeerd krijgt. Je loongegevens zijn bij het UWV bekend. Zij zullen dus snel je dagloon kunnen uitrekenen. Het loon waarover de 75% betaald wordt, is brutoloon, inclusief vakantiegeld en eventuele toeslagen.

*Hier vind je de voorwaarden voor het recht op een WW-uitkering. Via de UWV-website werk.nl kun je zelf een WW-uitkering aanvragen. Hier vind je de handleiding.

 

Werken in vitale sectoren

De coronacrisis betekent voor sommige bedrijven dat ze juist extra druk zijn. De vraag naar werknemers bij bedrijven in vitale sectoren is groot. Voor supermarkten en bedrijven in de schoonmaak, medicijnen, food en logistiek zoeken we per direct medewerkers, zodat zij hun vitale functie kunnen blijven uitvoeren. Misschien kun je daar aan het werk.  

Op onze website vind je vacatures die op dit moment beschikbaar zijn. Als er iets tussen zit voor jou, dan horen we dat graag. Wij doen er alles aan om je zo goed en snel mogelijk aan werk te helpen.

 

Bedankt voor jouw inzet

Ondanks de moeilijke tijden willen we je bedanken voor jouw inzet. We zijn er trots op dat iedereen helpt om Nederland draaiende houden. Ben je niet aan het werk, of wil je meer werken? Houd dan onze website in de gaten of neem telefonisch contact op met je vaste contactpersoon binnen Timing. Weet je niet wie dat is? Neem dan contact op met één van onze vestigingen bij jou in de buurt. Het spreekt voor zich dat we je meteen benaderen wanneer we mogelijkheden voor werk voor je zien.

 

We blijven alle ontwikkelingen rondom het coronavirus goed in de gaten houden. Zodra wij iets horen dat voor jou belangrijk is, houden we je via e-mail op de hoogte.

Hartelijke groet,

Margriet Spijker
CEO