10 feb '17

Team Aanpak Jeugdwerkloosheid en de arbeidsmarktregio's organiseren van maandag 13 tot vrijdag 17 februari 2017 de WerkWeek. In heel Nederland vinden dan evenementen plaats waar jongeren en werkgevers elkaar ontmoeten om de match op werk of op stage te maken. Met een groot aantal initiatieven zet ook Timing zich tijdens deze WerkWeek in voor de aanpak van jeugdwerkloosheid.

De ontmoeting centraal

 

Tijdens de WerkWeek laat het Team Aanpak Jeugdwerkloosheid zien wat er nodig is om jongeren te Matchen op werk en wat er samen is bereikt. Tijdens de week staat de ontmoeting centraal. Dat kan natuurlijk een ontmoeting tussen een jongere en een werkgever zijn, maar ook ontmoetingen tussen professionals kunnen bijdragen aan een match.

Initiatieven in het land

Timing sluit zich graag aan bij dit initiatief en organiseert daarom diverse evenementen in de strijd tegen jeugdwerkloosheid. Op enkele plekken in het land zullen professionals van Timing hun kennis en netwerk aanspreken om jongeren op weg te helpen in de zoektocht naar een baan. Zo kunnen jongeren in Heerlen en Maastricht o.a. een zakelijke foto laten maken voor hun LinkedIn profiel, worden in het gemeentehuis van Oldenzaal tips & tricks op het gebied van solliciteren gedeeld en kan er in Bolsward een workshop CV maken worden gevolgd. In samenwerking met bedrijven, gemeentes en het UWV zullen daarnaast in diverse regio’s rondleidingen en speeddates worden georganiseerd om jongeren kennis te laten maken met lokale bedrijven.

Kijk voor een compleet overzicht van alle initiatieven op: www.aanpakjeugdwerkloosheid.nl