Foto Pinar-DEF.jpg

Pinar is geboren met slechts een gedeeltelijke rechterarm, wat haar een ‘Wajong-stempel’ opleverde. Zelf zag ze het echter nooit als een beperking: “Ik kan alles doen, net als ieder ander.” Ondanks deze nuchtere instelling en het feit dat Pinar zich prima redt, bleek het voor haar ontzettend lastig om een baan te vinden. Inmiddels heeft ze bij Timing een vaste aanstelling en zit ze goed op haar plek.

Mensen blijven staren

In het dagelijks leven wordt Pinar dagelijks geconfronteerd met haar lichamelijke beperking. Ook al beperkt het haar zelf niet in haar doen en laten, ze heeft regelmatig te maken met starende mensen. “Sinds een paar jaar kan ik er wat beter mee omgaan, maar ik vind het ontzettend vervelend wanneer vreemden zo naar me staren. Natuurlijk begrijp ik dat ik er anders uitzie, maar ik zou zelf nooit zo opvallend naar iemand staren. Misschien ook omdat ik weet dat het kwetsend is”, licht Pinar toe.

 

Ik had meer in mijn mars

Pinar rondde een aantal jaren geleden haar MBO niveau 4 opleiding Sociaal Juridische Dienstverlening af en wilde graag aan het werk. Ze richtte zich op Wajong werkervaringsplekken en ging aan de slag als Receptioniste. “Dat heb ik een aantal maanden gedaan, waarna het UWV contact met mij opnam. Zij dachten namelijk dat ik veel meer in mijn mars had en gewoon in aanmerking kon komen voor een reguliere baan, in plaats van een Wajong werkervaringsplek. Mijn arbeidsdeskundige had contact gehad met Monique Britstra, HR Manager bij Timing, waardoor ze wist dat ze bij Timing iemand zochten voor een tijdelijke HR functie”, vult Pinar aan.

 

Het komt vanuit het hart

Na een succesvol sollicitatiegesprek ging Pinar aan de slag bij Timing. Binnen de tijdelijke HR functie was ze verantwoordelijk voor het inscannen en digitaliseren van dossiers. Pinar: “In het begin was ik heel onzeker en deed ik gewoon mijn werk. Maar toen me gevraagd werd of ik ook andere taken wilde oppakken, hoefde ik daar geen moment over na te denken!” Alles was nieuw, leuk en interessant. Pinar ontwikkelde zich in een razend tempo, functie inhoudelijk én als persoon. “Mijn collega Marleen zei laatst nog ‘Ik herinner me nog het sollicitatiegesprek dat ik met je had en hoe onzeker je toen was. Als ik dat vergelijk met hoe je nu bent is dat een wereld van verschil!’ Zo voelt dat ook echt. Bij Timing geloven ze in mij, ik krijg veel kansen en doorgroeimogelijkheden. Het wordt me echt gegund, het komt vanuit het hart en dat is ontzettend fijn om te merken”, aldus Pinar.

 

Toekomstdromen

Inmiddels is Pinar verantwoordelijk voor diverse administratieve en HR gerelateerde taken die betrekking hebben op eigen medewerkers en heeft ze een vaste aanstelling. Ze groeit nu richting een HR Service Medewerker, iets wat haar op het lijf geschreven is: “Ik kwam binnen op een tijdelijke functie en nu heb ik zelfs een vast contract! Daar ben ik zo blij mee. Ik zit hier echt op mijn plek. Waar ik mezelf over vijf jaar zie? Nog steeds bij Timing. Natuurlijk wil ik nog meer doen dan dat ik nu doe. Ik zou bijvoorbeeld graag het hele land door willen om medewerkers te spreken en taken uitvoeren die horen bij het volledige HR traject. Werkzaamheden van A tot en met Z. Genoeg toekomstdromen dus. Maar de tijd zal het leren!”

"Bij Timing geloven ze in mij, ik krijg veel kansen en doorgroeimogelijkheden. Het wordt me echt gegund, het komt vanuit het hart en dat is ontzettend fijn om te merken"

Pinar Özad