9 okt '18

Bij ‘timing’ denk je meteen aan ‘het precies goed plannen van iets’. Dat is exact wat er gebeurde toen er een deurwaarder van GGN aan de deur stond van Mike Lutterman. Hij was al een tijdje huisman en wilde wel weer aan het werk, maar de drempel was hoog. Precies op het goede moment vroeg de deurwaarder: “zou je niet weer aan het werk willen? Wij hebben een samenwerking met uitzendbureau Timing! Ik kan direct bellen voor een afspraak.”

En zo gebeurde het. Inmiddels werkt hij via Timing in de ploegendienst bij Johma Salades en kan hij zijn rekeningen weer betalen. Deurwaarders van GGN mensen komen heel vaak mensen tegen die wel willen betalen maar het simpelweg niet kunnen. Die zich door alle instanties niet gehoord voelen. In het gesprek met Timing wordt hen gevraagd wat ze graag zouden willen doen. Daar wordt passend werk bij gezocht. Zo was er eveneens een dame helemaal verrast door het gesprek met intercedente Betul van Timing in Almelo. Ze vond het geweldig dat er naar haar geluisterd werd en ook zij is weer aan het werk.

 

GGN en Timing hebben de afgelopen 3 maanden een pilot gedraaid in Twente. De insteek was vooral om te kijken of we op deze manier echt mensen aan het werk kunnen helpen. Ja dus! Van de 24 mensen die de deurwaarders in Almelo (en omgeving) gesproken hebben, zijn er nu 3 aan het werk. Ook zijn er learnings. Omdat de drempel om weer aan het werk te gaan hoog is, haken mensen snel af. Als er iets te veel tijd tussen het gesprek met de deurwaarder en de afspraak met Timing zit, komen ze niet opdagen. Deze en andere learnings worden nu ingezet bij het vervolg van deze samenwerking om nog meer mensen aan het werk te helpen. Ook is er per 1 oktober een 2e pilot gestart in Brabant en bereiden we een verdere landelijke uitrol voor.

Wil je meer weten over deze samenwerking? Luister dan naar onze online radiouitzending op NewBusinessRadio op 9 oktober tussen 15 en 16 uur of op Soundcloud.com!

Foto tijdens evaluatie op 3 oktober jl. Van links naar rechts:

Martijn van Dijk | Product manager GGN, Joantine Ceelen | Marketing manager GGN, Paula Grendelman | Vestigingsmanager GGN Almelo, Betul Aydogmus | Intercedente Timing Almelo, Wanda Wever | Specialist Social Zaken Timing, Geraldine Valk | Regiomanager Timing Almelo.