4 mrt '19

Bij Timing besteden we veel aandacht aan gelijkheid en vooral aan het krijgen van gelijke kansen. Doen voor elkaar’ is een belangrijk motto binnen Timing. Zo helpen wij werkzoekenden bij het vergroten van hun kansen op de arbeidsmarkt, zodat zij zich verder kunnen ontwikkelen. Wij hebben inmiddels met verschillende samenwerkingspartners al meerdere initiatieven in het leven geroepen om flexkrachten te helpen bij hun ontwikkeling en (door)groeimogelijkheden.

Enkele voorbeelden:

STOOF-certificaten
Duurzame inzetbaarheid van flexkrachten vindt Timing heel belangrijk. Wij werken daarin samen met Stichting Opleiding & Ontwikkeling Flexbranche (STOOF).
Door flexkrachten op te leiden is hun toegevoegde waarde voor de opdrachtgevers nog groter. Op deze manier groeien flexkrachten gemakkelijker door, wat hen uiteindelijk meer zekerheid geeft voor de toekomst.

De opleidingen, leerwerktrajecten en cursussen van STOOF zijn beschikbaar voor de flexkracht die op zoek is naar werk, en de afgelopen 3 maanden als laatste dienstverband (minimaal 32 uur) als flexkracht heeft gewerkt. Daarnaast geldt dat de flexkracht geen hoger opleidingsniveau heeft dan mbo 4. Na afronding van een STOOF-traject ontvangt de flexkracht een certificaat. Timing investeert zo in een duurzame relatie met haar flexkrachten en met haar opdrachtgevers.

Samen Sterk voor Werk
Timing is een samenwerking met een aantal gemeenten aangegaan om kandidaten uit de Participatiewet aan een baan te helpen. Hiervoor hebben wij het 'Samen Sterk voor Werk' programma ontwikkeld. Niet alleen hebben we een groot netwerk van werkgevers die aan het programma meedoen, maar bovenal bieden we de kandidaten hele intensieve begeleiding door bijvoorbeeld job coaching en (om)scholing naar een droombaan.  Samen sterk voor een mooie toekomst!

Online trainingen
Via Timing kan elke flexwerker gratis online trainingen en cursussen volgen. Er is keuze uit meer dan 100 online trainingen variërend van Office-vaardigheden en taalcursussen tot aan het doelgericht leren werken. Deze cursussen kunnen flexkrachten gratis en in hun eigen tijd volgen.

 

Op onze MVO-pagina kunt u nog veel meer lezen over initiatieven voor een duurzame inzet van flexkrachten. Wanneer u meer informatie wenst over een van deze projecten neemt u dan contact op met één van onze vestigingen.