12 sep '16

Robotfixers, app-vullers, chatbot voice-overs en drones die pakketjes bezorgen. Uitvoerend werk gaat de komende jaren flink veranderen, dat staat vast. Banen zullen veranderen en andere vaardigheden worden belangrijk. Wij roepen uitvoerend werkend Nederland op hierover na te denken. ‘Welke uitvoerende baan heeft volgens jou de toekomst?’ De drie prijswinnaars met de meest originele toekomstbaan worden op 3 oktober a.s. bekendgemaakt. Zij winnen een opleiding als drone piloot, 3D-printer conciërge of VR-producer met respectievelijk een drone, 3D-printer en 360 graden camera.

Paul Haarhuis, Commercieel Directeur Timing: “Het hele idee van eenmalig studeren en je-leven-lang bij een en dezelfde werkgever werken is anno 2016 behoorlijk achterhaald. Uitvoerend werk zal door alle technologische ontwikkelingen en door de opkomst van robots de komende jaren veranderen. Een deel van onze flexkrachten zal opnieuw toegang moeten vinden tot de arbeidsmarkt. Daar ligt ook een taak voor ons. Wij zien onszelf niet meer als die traditionele leverancier van uitvoerend personeel. Maar willen onze klanten en flexkrachten helpen uitvoerend werk smarter te maken. Door onze samenwerking met de grootste online opleider van Nederland bieden we onze flexkrachten de mogelijkheid om in hun ontwikkeling te investeren. Zolang flexkrachten via ons werken, kunnen ze onbeperkt en gratis online hun vaardigheden bijspijkeren.”

Werknemers moeten nu investeren in nieuwe vaardigheden om straks succesvol inzetbaar te blijven. Met de campagne ‘Kickstart jouw loopbaan!’ die 12 september van start gaat, willen we iedereen met een uitvoerende baan hier bewust, maar ook zelf verantwoordelijk voor maken. Iedereen die zijn of haar loopbaan nu alvast een kickstart wil geven, kan een originele toekomstbaan delen via Twitter, Facebook of Instagram met de #kickstartjouwloopbaan of een e-mail sturen. Op de website www.timing.nl/kickstartjouwloopbaan is precies te lezen hoe dit in zijn werk gaat.