14 jul '17

Timing is een samenwerking aangegaan met Jobdigger om verschillende arbeidsmarktdata samen te brengen in één gebruiksvriendelijk, online systeem. Medewerkers van Timing krijgen met de gedetailleerde arbeidsmarktinformatie een realtime inkijk in de arbeidsmarkt.

Dashbord

Jobdigger heeft speciaal voor Timing een arbeidsmarktdashboard ontwikkeld. Het dashboard brengt online data samen die relevant zijn voor de uitzendorganisatie. Dit heeft geleid tot een mooie koppeling van data van Jobdigger, Timing en arbeidsmarktinformatie van het CBS en UWV.

“Elke medewerker van de uitzendorganisatie heeft nu niet alleen inzicht in actuele vacatures, maar kan ook uitgebreide arbeidsmarktanalyses maken en bedrijven bekijken met veel geplaatste vacatures. Ook kan Jobdigger gebruikt worden om meer inzicht te krijgen in kenmerken van werkzoekenden”, aldus Björn Hijmans, mede-oprichter van Jobdigger.

Krappere arbeidsmarkt

Paul Haarhuis, Commercieel Directeur van Timing: “Nu we te maken hebben met een krapper wordende arbeidsmarkt, is het belangrijk om te weten wat er gaande is op de arbeidsmarkt. Wat is de spanningsindicator? Waar zit het talent dat ik zoek? Met het dashboard kunnen we klanten realtime informeren hoe het met de regionale arbeidsmarkt gesteld is, op basis van de vacatures die zij hebben uitstaan. Feiten en cijfers over de regionale arbeidsmarkt zijn voor onze Intercedenten met het dashboard met één druk op de knop inzichtelijk. Zo kunnen we nog sneller en beter reageren op de vraag van onze klanten.”

Over Jobdigger

Jobdigger verzamelt vacatures van het gehele Nederlandse web, inclusief jobboards, sociale media en corporate websites. Dagelijks worden honderdduizenden bronnen bezocht. Gevonden vacatures worden geanalyseerd, ontdubbeld en geclassificeerd in beroepsklassen. Ook worden vacatures verrijkt met bedrijfs- en contactgegevens. De informatie van Jobdigger wordt gebruikt door arbeidsmarktprofessionals voor leadgeneratie, arbeidsmarktanalyses en het plaatsen van kandidaten.