17 mrt '17

 

De verkiezingen zijn achter de rug en de stofwolken trekken langzaam maar zeker op. Door heel het land waren duizenden mensen actief om deze historische verkiezingen in goede banen te leiden. In diverse kiesdistricten was Timing verantwoordelijk voor het verzorgen van de kandidaten voor diverse functies. Zo waren er o.a. in Eindhoven ruim 300 kandidaten op de been als stemmenteller, ondersteuner, verkeersregelaar of invoerder.

Klokslag negen uur werden de stembussen op de 121 stemlocaties in Eindhoven geleegd en kon het sorteren en tellen beginnen. Om hacken te voorkomen werden deze verkiezingen de stemmen grotendeels handmatig geteld. Ook moesten er steeds minstens twee mensen meekijken ter controle. Op het stadskantoor werden vervolgens alle stembiljetten verwerkt en konden de uitslagen per locatie worden ingevoerd. Dit onder belangstellend toezicht van de kersverse burgemeester John Jorritsma. 

 

Stemmen2.jpg

Ook Timers actief

Ook waren er naast de honderden flexkrachten tientallen vrijwilligers van Timing tot in de late uurtjes van de verkiezingsnacht actief. De opbrengst van hun bijdrage gaat naar het goede doel, Dress for Succes Eindhoven. Deze organisatie zet zich sinds 2009 in voor werkzoekenden met een uitkering of een minimum inkomen. Al meer dan 1700 klanten ontvingen sindsdien presentatieadvies en representatieve kleding voordat ze op sollicitatiegesprek gingen. Ruim 55% van hen slaagt er vervolgens in een baan te bemachtigen. Op deze manier is Dress for Success een belangrijke schakel in de keten die leidt tot re-integratie op de arbeidsmarkt.