Griepgolf, wat doe je eraan?

De griepgolf is een jaarlijks terugkerend fenomeen. Gelukkig is de griep nu op zijn retour en neemt het aantal ziekmeldingen langzaamaan af. Voor werkgevers ook goed nieuws. Vrijwel elke werkgever zal de afgelopen tijd een ziekmelding gehad hebben. Zijn er nu manieren om een griepgolf buiten de deur te houden?
In sommige sectoren is een griepprik verplicht zoals in de zorgsector. Ook als dit niet verplicht is kan een werkgever de griepprik preventief beschikbaar stellen aan personeel. De griepprik kan zeker uitval besparen. Helaas is ook de griepprik geen garantie dat het virus niet toeslaat op de werkvloer.
Zijn er dan manieren om de griep te ontlopen? Dit blijkt vrijwel onmogelijk. Griep verspreidt zich via hoesten en niezen. Feitelijk is ademen al genoeg om iemand te besmetten. Nu kan een werkgever veel van zijn werknemers eisen, maar niet dat ze stoppen met ademhalen. En op het moment dat een medewerker echt griepklachten krijgt, is het kwaad al geschied. Want het besmettingsgevaar is dan alweer geweken.
Weerstand speelt vooral een grote rol of iemand wel of niet ziek wordt. De één heeft van nature een betere weerstand. Soms is iemand al ziek geweest en heeft daarom nog de juiste antistoffen in zijn lichaam. Wanneer er symptomen van griep zijn, is het beste advies om hier simpelweg gewoon aan toe te geven. Dit is namelijk de snelste manier om van de griep af te komen. Met een dag of vijf is de griep weer uit het lijf.
Het beste advies om zoveel mogelijk virussen buiten kantoor te houden? Zorg dat iedereen op de werkvloer iets meer oog heeft voor persoonlijke hygiëne en wat vaker zijn handen wast. Dit kan als enige iets helpen om verspreiding van het griepvirus tegen te gaan.
Bent u als werkgever onderbezet? Dan helpen de specialisten van Timing u natuurlijk graag!