13 jun '17

Met de zomervakantie in het verschiet vroegen wij aan onze flexwerkers hoe hun favoriete vakantie eruitziet. Maar liefst 45% zegt het liefst de zon op te zoeken deze zomer. Iets minder populair is een vakantie in Nederland (21%), gevolgd door een roadtrip door Europa (18%) en cultuur snuiven in een wereldstad (14%).

Werken op het strand

Waar een goede vakantie in het vooruitzicht ligt, wordt ook hard gewerkt. De meest aantrekkelijke vakantiebaan op dit moment is een administratieve functie. Ook banen in de logistiek en productie zijn in trek. Bij Timing merken we dat vooral werk als productiemedewerker en orderpicker populair is. Wil je tijdens je werk alvast in de vakantiestemming komen? Dan is een baan als horecamedewerker aan het strand misschien wel iets voor je. Of geniet van het weer en verdien tegelijkertijd geld als medewerker in de groenvoorziening. Ook leuk: alvast de perfecte zomerkleding uitzoeken als vakantiekracht bij Bijenkorf. Je verdiende geld kun je dus weer direct uitgeven aan de nieuwste mode ;-).

Object reference not set to an instance of an object.

Enthousiasme trekt de aandacht

Als sollicitant moet je concurreren met veel andere kandidaten, een goede voorbereiding is daarom het halve werk. Kies om die reden voor een vakantiebaan waarover je écht enthousiast bent. Enthousiasme is een belangrijk aspect waarop gelet wordt tijdens je sollicitatiegesprek, maar ook in de sollicitatiebrief. Vertel niet dat je enthousiast bent en dat de baan perfect bij je past, maar laat dit blijken uit dat wat je vertelt. Benoem vrijwilligerswerk en hobby’s die aansluiten op de functie, praat over bepaalde opdrachten die je ooit hebt gedaan, vertel over het belangrijkste dat je geleerd hebt tijdens je studie. Reageer je op een functie die je niet echt aanspreekt, dan zal je niet alleen de raakvlakken met de functie mogelijk niet kunnen aantonen, maar ook is het dan een stuk lastiger om oprecht enthousiast over te komen.

Check alle vacatures voor de vakantiebaan die bij jou past!

Vind direct mijn vakantiebaan

Verbeter je Mijn Timing Profiel

Daarnaast is het belangrijk om jouw Mijn Timing Profiel zo volledig mogelijk in te vullen. Op die manier weten wij namelijk waar jouw interesses liggen. Daardoor vind jij sneller de baan die precies bij je past. Voeg daarom een goede beschrijving toe van je werkzaamheden bij bedrijven waar je tot nu toe hebt gewerkt. Denk ook aan het aanvullen van je opleiding, cursussen en vaardigheden. Heb je al een foto van jezelf toegevoegd? Uit onderzoek blijkt dat als je een foto plaatst bij je cv, je sneller een baan vindt.

Zo laat jij met je profiel zien dat je een kei bent in de functie waarop je solliciteert en ben jij klaar voor de zomer. Check www.timing.nl/werkaandezomer voor de vakantiebaan die bij jou past.