30 okt '15

Ondanks de opkomst van groene smoothies en superfoods, zijn koffie en een goed belegde boterham de populairste brandstoffen voor een productieve werkdag. Dat blijkt uit een onderzoek uitgevoerd door Timing onder bijna 500 flexkrachten in Nederland. Naast koffiedrinken is sporten de belangrijkste manier om energie te krijgen.

Timing, één van de vijf grootste uitzendbureaus van Nederland, heeft met het onderzoek in kaart gebracht waar werknemers de meeste energie van krijgen. Uit het onderzoek komt naar voren dat sport met 38 procent de populairste manier is voor werknemers om zich weer op te laden na het werk. Vrienden en hobby vormen gezamenlijk de middenmoot met 23 procent. Werk zelf blijkt geen grote bron van vitaliteit. Slechts 15 procent van de werknemers ziet zijn of haar werk als meest vooraanstaande energiebron.

Broodtrommel niet weg te denken
Ook heeft het onderzoek aandacht besteed welke dranken en voeding voor energie zorgen op het werk. Zo staat bij de dranken koffie nog altijd bovenaan met maar liefst 48 procent. Energiedrank, thee en frisdrank volgen op grote afstand en zijn aanzienlijk minder geliefd als energieshot. Als het gaat om de lunch, vormt een goed belegde boterham de basis voor een productieve werkdag. De helft van de ondervraagden neemt nog altijd zijn broodtrommel mee naar het werk. Yoghurt met granen (17 procent), omelet (17 procent) en vers fruit (16 procent) zijn beduidend minder in trek.

Liever leuke collega’s dan hoog salaris
Bijna 80 procent van de flexwerkers wil fulltime werken of zoveel mogelijk werken. Slechts 20 procent kiest er bewust voor om parttime te werken. Voor 37 procent van de werknemers is een goede omgang met collega’s een stuk belangrijker dan eventuele doorgroeimogelijkheden (24 procent), de aard van de werkzaamheden (20 procent) of de hoogte van het salaris (19 procent).