1 jul '15

Vanaf vandaag is de invoering van het tweede deel van de Wet werk en zekerheid een feit. Wat betekenen deze veranderingen voor u? Aan de hand van praktijkcases leggen we u uit wat deze veranderingen voor u betekenen. U kunt deze praktijkcases hier bekijken.
Meer weten? Neem dan contact op met de vestiging bij u in de buurt.

Uw kennis over de Wet werk en zekerheid testen?

Test uw kennis over de WWZ!
Fiets dan mee met 'Le Tour de Flex'. Onze kennisgame waarin u binnen 8 etappes van alles te weten komt over de Tour de France én wijzer wordt over de wet- en regelgeving op de arbeidsmarkt. Bovendien maakt u met deze game kans op een citytrip naar Parijs! Want ondanks alle veranderingen, houden we uw peloton graag flexibel!

 

Toename stapelbanen

In samenwerking met Sandd, gemeente Apeldoorn, UWV en Timing werd vorig jaar mei gestart met het begeleiden van uitkeringsgerechtigden naar nieuwe stapelbanen. Wethouder Johan Kruithof van de gemeente Apeldoorn en Andy Ott van het UWV feliciteerden eind mei namens alle partijen de 100ste kandidaat, de 56-jarige Betsie Toorneman, met taart en bloemen. Mevrouw Toorneman heeft een parttime baan als postsorteerder bij Sandd en combineert dit werk met een andere baan. Hierdoor is zij niet langer aangewezen op haar uitkering en is zij van waarde voor meerdere werkgevers.

Object reference not set to an instance of an object.

Flexibele arbeidsmarkt

Door een sterke toename van het banenaanbod met een beperkt aantal uren of banen voor oproep- en uitzendkrachten kwamen de samenwerkende partijen tot de conclusie dat de arbeidsmarkt steeds meer flexibiliteit vraagt. Om deze reden is het Stapelbanen-project opgezet. Een project waarbij verschillende bedrijven uit de diverse branches hun banen met beperkte uren per week kunnen combineren tot een parttime of fulltime baan. Voor bedrijven is deze flexibiliteit nodig om snel te kunnen inspelen op de economische ontwikkelingen.