In een eerder blog heb ik al eens gesproken over Ask&Task. Dit is een typisch voorbeeld van een innovatief concept die we volgens de lean-methode met Timing FWD>> hebben ontwikkeld. Het is ook een voorbeeld van waar we met “werk” naar toe kunnen gaan. Ask&Task is namelijk een reactie op micro-jobbing of de “gig”-economy: een online marktplaats waar bedrijven kleine taken kunt uitzetten en vinden.  In Amerika is het al groot, en ook hier zit het in de lift.

Maar wat is micro-jobbing? Denk aan werkzaamheden zoals het meedoen aan panel-onderzoeken, het inkloppen van data (bijvoorbeeld ingescande bonnetjes die door software niet kunnen worden gelezen) en het categoriseren van producten. Er is een markt voor dit soort taken, omdat het concept “banen” zoals we dat kennen is veranderd en altijd in ontwikkeling zal blijven. Met name door verkorting van de formele arbeidsduur lopen privé en zakelijk steeds meer door elkaar. De geschiedenis leert dat niet alleen de arbeidsomvang van de fulltimebaan vermindert, maar ook dat er nieuwe combinaties te zien zijn. Denk aan de opkomst van het hebben van één of meerdere parttime banen, een combinatie tussen een parttime baan en ZZP-schap en het tijdelijk werken op opdrachtbasis. Hierdoor gaat het al snel over deelcomponenten van een baan: taken. Zie hier: het fenomeen micro-jobs. Kleine taken die doorgaans via het internet worden aangeboden om uitgevoerd te worden.

"De geschiedenis leert dat niet alleen de arbeidsomvang van de fulltimebaan vermindert, maar ook dat er nieuwe combinaties te zien zijn."

Society 3.0
De waarde-propositie van micro-jobs speelt in op de trend dat werk de optelsom is van vele kleinere, vluchtige opdrachten. Zoals beschreven in het boek Society 3.0  van Ronald van den Hoff worden dit soort taken steeds vaker uitgevoerd door kenniswerkers. Internet speelt daarbij volgens Van den Hoff een centrale rol en leidt meer en meer tot sociale verbindingen tussen mensen (door virtuele en sociale netwerken), tot nieuwe vormen van waarde creatie en nieuwe samenwerkingsvormen. Samenwerkingsvormen zoals Ask&Task.

Tasken mag
Begin dit jaar hebben wij Ask&Task gelanceerd. Het kon rekenen op landelijke media-aandacht, waardoor er direct veel interesse was van zowel opdrachtgevers (Askers) en uitvoerders (Taskers). Op dit moment hebben we een platform waarop ruim 9.000 Taskers zijn aangesloten. Iedere week komen er 30 a 45 taken online waarop zij zich kunnen inschrijven. Is het hiermee een succes? Het laat mij in ieder geval zien dat het bestaansrecht en potentie heeft.

Wat denkt u? Bezoek www.ask-task.nl voor meer informatie. Enne, Tasken mag!

 

Innovatieblog door Wiecher Hakse (directeur Innovatie bij Timing)

 

Kijk voor meer blogs, cijfers, trends, ontwikkelingen in de branche, vakinfo en veel meer op Beleef! Hét online inspiratieplatform over HR