Daar is het tijd voor!

Voor deze #Innographic zijn we op zoek gegaan naar leuke weetjes en innovaties om u te inspireren. Waarom? Zonder inspiratie is iedere dag hetzelfde. We willen dat u elke dag het beste uit uzelf, uw mensen en uw organisatie haalt. Dus laat u inspireren!

Aandacht voor 'techno-stress' bij werknemers

De Nederlandse werkgeversvereniging AWVN wil dat er meer aandacht komt voor de zogenoemde 'techno-stress', de druk die ontstaat om constant bereikbaar te zijn na werk. Volgens AWVN kan het continu bereikbaar willen zijn een probleem vormen voor de gezondheid van medewerkers. "En het gaat nog veel verder dan alleen de werkmail", zegt woordvoerder Jannes van der Velde tegen NOS.

In Frankrijk wordt geprobeerd om de 'techno-stress' weg te nemen door mailen na werktijd te verbieden. In Duitsland kregen werknemers van BMW al het 'recht van onbereikbaarheid' in 2014 op afgesproken tijden. Het wettelijk verbieden van mailen na werktijd is niet iets dat ook in Nederland werkt, aldus Van der Velde. Maar er moet wel iets veranderen. "Onze adviseurs voeren op dit moment gesprekken met grote werkgevers om te kijken wat we kunnen doen." In Haarlem zijn werkgevers van het communicatiebureau Heldergroen al bezig met de druk. Daar wordt elke dag om 18.00 uur een knop ingedrukt waardoor de bureaus omhoog komen en er niet meer gewerkt kan worden.

(bron: nu.nl)

“Wees zelf de verandering die u in de wereld wilt zien.”

Gandhi

Draadloze energie? Is dat echt mogelijk?

Flyte is een lamp die door middel van magneten en inductie kan zweven en de maker van deze bijzondere lamp is Simon Morris, een Zweedse wetenschapper. Check het filmpje.

Vermoeide medewerkers lastiger te inspireren

Uit nieuw onderzoek wijst dat het makkelijker is om als werkgever leiding te geven aan werknemers die goed uitgerust zijn. Als medewerkers vol energie op hun werk aankomen, volgen zij de werkgever beter dan als ze uitgeput aan een werkdag beginnen.

Toch? Daarnaast is ook gebleken dat het moeilijker is om vermoeide werknemers te inspireren. Ook vinden werknemers met slaaptekort hun werkgever minder charismatisch dan goed uitgeruste mensen. Oftewel: de samenwerking tussen werkgever en werknemer verloopt een stúk soepeler als de werknemer uitgerust is en goede slaapgewoontes heeft.

(bron: metronieuws.nl)

Iets voor thuis?

Object reference not set to an instance of an object.

Nat pak verleden tijd

Met deze innovatieve paraplu en handige app is een nat pak echt verleden tijd. Door handige sensoren weten de paraplu en app precies wanneer er regen op komst is. U ontvangt 15 minuten voordat de regen begint een pushbericht, zodat u de paraplu gelijk mee kunt nemen als u naar buiten gaat. De dagen dat u compleet verregend op kantoor zit zijn echt voorbij, wel zo handig met die hoosbuien van tegenwoordig. 

Object reference not set to an instance of an object.