Robotfixers, app-vullers, chatbot voice-overs en drones die pakketjes bezorgen. Uitvoerend werk gaat de komende jaren flink veranderen, dat staat vast. Banen zullen niet meer hetzelfde zijn en andere vaardigheden worden steeds belangrijker. Wij riepen uitvoerend werkend Nederland op hierover na te denken. "Welke uitvoerende baan heeft volgens jou de toekomst?", vroegen we aan onze flexkrachten. Welke taken verdwijnen, welke blijven en welke vaardigheden worden juist belangrijk? Een originele functienaam voor de uitvoerende baan van de toekomst was de inzet voor 3 te winnen hoofdprijzen, namelijk een opleiding als drone piloot (met drone), 3D-printer conciërge (met 3D printer) of VR-producer (met 360 graden camera).

Paul Haarhuis, Commercieel Directeur Timing: “Het hele idee van eenmalig studeren en je-leven-lang bij een en dezelfde werkgever werken is anno 2016 behoorlijk achterhaald. Uitvoerend werk zal door alle technologische ontwikkelingen en door de opkomst van robots de komende jaren veranderen. Een deel van onze flexkrachten zal opnieuw toegang moeten vinden tot de arbeidsmarkt. Daar ligt ook een taak voor ons. Wij zien onszelf niet meer als die traditionele leverancier van uitvoerend personeel. Maar willen onze klanten en flexkrachten helpen uitvoerend werk smarter te maken. Door onze samenwerking met de grootste online opleider van Nederland bieden we onze flexkrachten de mogelijkheid om in hun ontwikkeling te investeren. Zolang flexkrachten via ons werken, kunnen ze onbeperkt en gratis online hun vaardigheden bijspijkeren.”

Werknemers moeten nu investeren in nieuwe vaardigheden om straks succesvol inzetbaar te blijven. Met de campagne ‘Kickstart jouw loopbaan!’ wilden we iedereen met een uitvoerende baan hier bewust, maar ook zelf verantwoordelijk voor maken.

De oproep leverde uiteindelijk honderden originele reacties op. Inzenders waagden een serieuze sprong in de toekomst met zeer interessante toekomstbanen tot gevolg, variërend van ‘boer op mars’ tot ‘back tot reality coach’. Dat de banen niet zomaar uit de lucht kwamen vallen bleek wel uit de vele verhalen die als toelichting meegestuurd werden met de verzonnen toekomstbaan. 

Uit het leger aan inzendingen zijn uiteindelijk de volgende drie winnende toekomstbanen gekozen. 

  • Bucketlist Coördinator 
  • 3D-print Fashion Dealer 
  • Data Archeoloog 

In onderstaande video zie je de winnaars die we thuis overvielen met hun prachtige prijs! (Klik op de afbeelding om de video te bekijken) 

 

 

Timing-43basis-klein.jpg