Werken in de kinderopvang

Ben je op zoek naar een leuke, uitdagende en betekenisvolle baan? Heb je affiniteit met kinderen en vind je het belangrijk om een positieve bijdrage te leveren aan hun ontwikkeling? Dan is werken in de kinderopvang wellicht iets voor jou!

Image

Waarom werken in de kinderopvang?

Bij een kinderopvang ben je veel meer dan alleen een oppas. Je creërt een warme en veilige omgeving waar kinderen zich optimaal kunnen ontwikkelen. Je stimuleert hun sociale vaardigheden, motorische ontwikkeling, cognitieve ontwikkeling en nog veel meer. Een kinderdagverblijf is een speelplaats waar kinderen vaardigheden oefenen die zij nodig hebben in de toekomst om zelfstandig en gelukkig te worden. Je hebt een belangrijke pedagogische rol.

Banen in de kinderopvang

We helpen je graag de juiste baan in de kinderopvang te vinden. Wij bieden diverse vacatures bij kinderdagverblijven, peuterspeelzalen en buitenschoolse opvang in jouw regio. Ook als je (nog) niet over het juiste diploma beschikt, kunnen we je helpen. We leiden je graag op tot pedagogisch medewerker met onze erkende mbo-opleidingen. 

Wat houdt het werk in? 

Als pedagogisch medewerker ben je verantwoordelijk voor de veiligheid en het welzijn van de kinderen. Je verzorgt ze, speelt met ze en het allerbelangrijk: helpt ze bij hun ontwikkeling. Je creëert een fijne en leerzame omgeving waar kinderen zich prettig voelen.

Waarom jij gaat houden van deze baan

Je helpt kinderen sociale vaardigheden ontwikkelen. Speelgoed delen, helpen afruimen, zeggen waarom je iets spijt. Vaardigheden die nodig zijn om vrienden te maken en behouden, hechte relaties te hebben. Jij legt hiervoor een belangrijke basis. En naast dat samen spelen leuk is, is het ook heel leerzaam om afwisselende activiteiten spelenderwijs te ontdekken voor kinderen. Het helpt onder andere de ontwikkeling van spraak en beweging en daarmee de cognitieve ontwikkeling. Daarnaast kun je ouders heel blij maken, ook praktische dingen worden geleerd. Jas aantrekken, een lunchbakje openen en zindelijk worden. 

Een gemiddelde dag op de kinderopvang: 

 • Begin van de dag:
  Je ontvangt de kinderen en hun ouders, en je zorgt voor een warme en ontspannen sfeer. 
 • Halverwege de ochtend:
  Je organiseert activiteiten voor de kinderen, zoals knutselen, spelletjes of muziek maken. 
 • Tussen de middag:
  Je verzorgt de lunch en helpt de kinderen met eten en drinken. 
 • In de middag:
  Je laat de kinderen buiten spelen of organiseert binnenactiviteiten. 
 • Einde van de dag:
  Je brengt de kinderen naar hun ouders en zorgt voor een nette afronding van de dag. 

Werken in de kinderopvang is een prachtige baan wanneer je:

 • Van kinderen houd
 • Geduld en verantwoordelijkheidsgevoel hebt
 • Goed kunt communiceren
 • Creatief en flexibel bent
 • In teamverband kunt werken 

Ben je enthousiast geworden? 

Bekijk dan alle vacatures in de kinderopvang of neem contact met ons op via onderstaand formulier. We helpen je graag de beste passende baan te vinden! 

Contactformulier werken en leren in de kinderopvang