Dit moet je nu doen:

Het is belangrijk dat je telefonisch contact opneemt bij Timing én de opdrachtgever waar je werkzaam bent.

  • Ziekmelden bij jouw werk doe je altijd vóór aanvang van je dienst
  • Bel daarna zo snel mogelijk naar jouw contactpersoon van Timing (uiterlijk 10.00 uur in de ochtend).

PS: Ben je niet ziek maar kun je onverhoopt niet werken? Neem dan ook zo snel mogelijk contact met Timing op, zodat we samen kunnen kijken naar een passende oplossing.

Beterschap! Maar...hoe nu verder?

Het is vervelend als je ziek bent, maar wel belangrijk om je aan het volgende te houden:

  • Zorg ervoor dat je telefonisch bereikbaar bent;
  • Wil je naar het buitenland? Neem dan eerst contact op met jouw contactpersoon bij Timing;
    • Klik hier voor een overzicht met contactgegevens van alle vestigingen van Timing. 
  • Als je een oproep van de bedrijfsarts krijgt is het belangrijk om dit op te volgen;
  • Afmelden voor de bedrijfsarts kan alleen schriftelijk in overleg met jouw contactpersoon van verzuim, met goede redenen en uiterlijk 48 uur van tevoren voor de afspraak bij jouw contactpersoon van Timing;
  • Meld je je te laat af voor de bedrijfsarts of zonder grondige reden? Dan worden de kosten helaas alsnog aan jou doorbelast;

Nog meer vragen over deze spelregels? Je kunt het volledige verzuimprotocol terugvinden in jouw arbeidsovereenkomst.

“Griep? Drink genoeg water, elke twee uur een groot glas water. En, neem voldoende rust; zo heeft je lichaam energie om te herstellen.“
Griep.jpg

Ziekmelding vanuit het buitenland

Bij een ziekmelding vanuit het buitenland gelden dezelfde regels als voor een ziekmelding in Nederland. Daarnaast is het belangrijk dat jij je binnen drie dagen meldt bij een aangewezen instelling. Zij kunnen dan een medische verklaring voor jou afgeven. Verblijf jij in een land dat zo’n instelling niet kent? Dan is het belangrijk dat jij zelf door een arts in dat land een verklaring over jouw arbeidsongeschiktheid laat opstellen. Let er op dat deze verklaring in het Engels, Frans of Duits geschreven is. Daarnaast is het belangrijk dat het de volgende gegevens bevat:

  • De aard van de ziekte;
  • Het verloop van de ziekte;
  • De ingestelde therapie/behandeling;
  • Een verklaring van medische ongeschiktheid tot reizen (indien van toepassing).

Stoppen met je werk

Wil jij stoppen met werken via Timing? Dan vinden wij dat ontzettend jammer. Neem contact op met jouw contactpersoon bij Timing zodat we kunnen kijken of we eventueel nog bij andere klanten werk voor jou hebben.

Wil je helemaal niet meer werken via Timing? Geef dit dan tijdig aan bij jouw contactpersoon. Hij of zij kan jou meer informatie geven over jouw opzegtermijn. Vergeet niet om jouw eventuele bedrijfspullen (zoals een badge of werkkleding etc.) binnen 5 werkdagen in te leveren bij je klant of Timing.

Hopelijk kunnen wij jou snel weer aan het werk helpen via Timing.

 

Kort verzuim / Bijzonder verlof

Als flexkracht val jij onder de ABU cao voor Uitzendkrachten. In deze cao staat beschreven wat jouw rechten zijn op het gebied van kort verzuim en bijzonder verlof. Je kunt de cao vinden onder ‘Algemene documenten’ via deze link