werkgever vrouw laptop.jpg

Zodra er nieuw personeel nodig is binnen uw organisatie komt u voor de beslissing te staan of u dit zelf wilt doen of toch liever gaat uitbesteden. Zo’n proces kost u immers veel tijd en geld. Uitbesteden kan zowel aan een uitzend- als payrollbureau. Maar wat is een uitzendbureau eigenlijk? Waarin verschilt hun dienstverlening van een payrollbureau? Kortom: wat is het verschil tussen payroll en uitzenden? Op deze vraag geven wij hieronder antwoord, zodat u een weloverwogen beslissing kunt maken.

Wat is een uitzendbureau?

Een uitzendbureau brengt vraag en aanbod bij elkaar. Zodra u iemand nodig heeft legt u deze vraag neer bij het uitzendbureau. Vervolgens zoeken en selecteren intercedenten een geschikte kandidaat voor uw vacature. Ze regelen een sollicitatie en binnen de kortste keren heeft u een nieuwe medewerker aan het werk, die bij het uitzendbureau in dienst is.

Wat is een payrollbureau?

Gelijk aan een uitzendbureau, is een payrollbureau een intermediair tussen uw bedrijf en werkzoekenden. De werving en selectie wordt door u zelf georganiseerd, maar u kunt hierbij advies krijgen van het payrollbureau. Het payrollbedrijf neemt de salarisadministratie en het juridisch werkgeverschap van u over.

Nog meer verschil tussen payroll en uitzenden?

De werving en selectie van personeel is één van de grootste verschillen tussen payroll en uitzenden. Dit kan uw beslissing eenvoudig maken. Wilt u niet zelf werven en selecteren, dan kiest u voor een uitzendbureau. Wilt u dit wel zelf doen, dan kiest u voor payrolling. Maar dit zijn niet de enige verschillen tussen beide opties. Om u een volledig beeld te geven sommen wij de grootste verschillen voor u op.

 

Uitzendbureau

Payrollbureau

Werving en selectie

Het uitzendbureau neemt deze taak van u over.

Dit pakt u zelf op, het payrollbureau kan u helpen.

Contact met uw nieuwe medewerker

Communicatie over de startdatum, werktijden, planning en meer wordt uit handen genomen.

Voor de communicatie over startdatum, werktijden, planning en meer blijft  u zelf verantwoordelijk.

Werken voor één of meerdere bedrijven

Nadat uw nieuwe medewerker is aangenomen, blijft hij of zij in dienst van het uitzendbureau. Dit betekent dat uw medewerker bij een parttime dienstverband voor andere bedrijven mag werken.

Zodra u een nieuwe medewerker heeft aangenomen, blijft hij of zijn in de meeste gevallen exclusief voor uw bedrijf werken. Alleen met uw uitdrukkelijke toestemming mag een medewerker eventueel voor andere bedrijven werken.

CAO medewerkers

Voor de uitzendkracht die u bij u aan het werk is, geldt de CAO voor Uitzendkrachten van de ABU.

Als u kiest voor onze partner Persoonality, dan geldt voor uw payrollmedewerker de Persoonality CAO.

Aantal contracten en contractduur

Bij uitzenden kan een medewerker meerdere tijdelijke contracten aangeboden krijgen, voor een maximale duur voor maar liefst 5,5 jaar (fase A en  B).

Bij payroll kan een medewerker maximaal 3 contracten in 3 jaar krijgen. Daarna is het aan u om een contract voor onbepaalde tijd aanbieden. In het geval van de Persoonality CAO is hier een afwijking op mogelijk.

 

De invloed van de WAB op uitzenden en payrolling

De WAB is in het leven geroepen om de kloof tussen vast personeel en flexkrachten te verkleinen. De wet is in januari 2020 van kracht gegaan en heeft zowel invloed gehad op de uitzend- als payrollbranche. Zo krijgen payrollkrachten dezelfde rechtspositie en beloning als medewerkers die rechtstreeks in dienst zijn van de werkgever. Ook voor uitzendkrachten geldt dat niet alleen de zes beloningselementen uit de ABU-CAO moeten worden toegepast, maar ook alle andere arbeidsvoorwaarden waaronder loon tijdens ziekte en feestdagen, vakantiedagen en scholing. Als u kiest voor uitzenden of payroll is het belangrijk om op de hoogte te zijn van de WAB en alle regelingen die hierbij komen kijken. Vanzelfsprekend staan wij van Timing u hierin bij.

Uw voordeel bij uitzenden via uitzendbureau Timing

U weet wat een uitzendbureau is en doet en u wat een payrollbureau is en doet. Met deze informatie kunt u een weloverwogen beslissing maken in uw keuze voor uitzenden of payroll. Kiest u voor uitzenden via Timing, dan betekent dit voor u de volgende voordelen:

      flexibiliteit

      kostenbesparing

      gemak

      risicovermijding

Dankzij ons uitgebreide netwerk vol met potentiële uitzendkrachten die we kennen én regelmatig voor ons werken, weten we exact wie een waardevolle aanvulling kan zijn op uw bedrijf. 

Meer weten over het verschil tussen payroll en uitzenden?

We kunnen ons voorstellen dat u meer over dit onderwerp wilt weten. We gaan graag met u in gesprek om u hierover meer te vertellen.