Werken en leren.jpg

Goed nieuws voor iedereen die werkt Ên ook graag blijft doorleren. Het ministerie van Sociale Zaken heeft een regeling naar buiten gebracht waarin staat dat werkenden vanaf 2021 tot 1000 euro subsidie kunnen ontvangen voor bijscholing. Zo kan iedereen zich blijven ontwikkelen en hiermee zijn of haar kansen op de arbeidsmarkt vergroten.

Het kabinet vindt namelijk dat veel werkenden te weinig doen aan bijscholing. Praktisch opgeleide werknemers kunnen met behulp van de nieuwe regeling de subsidie onder meer gebruiken om een mbo-diploma te halen of om cursussen en certificaten te behalen. Hiermee vergroten zij hun kansen op de arbeidsmarkt. Per werknemer is er vanaf 2021 maximaal 1000 euro beschikbaar, waarmee les- of cursusgeld en eventueel het examengeld betaald kan worden.

Het grote bijkomende voordeel van de regeling is dat werknemer of werkgever voortaan de kosten niet hoeft voor te schieten. Het geld kan namelijk al voor de start van het scholingstraject aangevraagd worden.

Wouter Koolmees, minister van Sociale Zaken heeft ook aangegeven het belangrijk te vinden dat mensen nadenken over de toekomst van hun werk. En dat ze ook de mogelijkheid hebben hier iets mee te kunnen doen. Bovendien is het ook nog eens heel leuk om nieuwe dingen te leren en te doen.  

Online leren
De bijscholingssubsidie gaat per 2021 van kracht. Timing kan jou ook voor die tijd helpen bij het vinden van een cursus of training die bij je past. In overleg met je werkgever kunnen we bespreken wat de mogelijkheden zijn voor jou. Wil je alvast gratis online trainingen volgen? Wanneer je via Timing werkt, kan dit via Goodhabitz! Deze online trainingstool bied jouw een groot cursusaanbod waarmee jij direct aan de slag kan.

Wil je meer weten? Neem dan contact op!