Nick zorgt voor vlees op je bord

Image

Nick Rutenfrans heeft recent een contract getekend bij Ekro, de grootste kalfsvleesproducent van Nederland. Hij is voorvleesplanner en er onder meer verantwoordelijk voor dat klanten de juiste producten geleverd krijgen en dat de expeditie goed loopt. Nick begon hier zijn carrière als flexkracht en kreeg de kans om verschillende opleidingen te volgen om zo door te groeien. 

Nick is het sprekende voorbeeld van een flexkracht die kansen heeft gekregen om door te groeien en die dat met beide handen gegrepen heeft. Ooit begon hij als vakantiekracht in de productie bij Ekro. “Het is niet ongebruikelijk hier dat familie samenwerkt. Vaders, broers en zoons. Zo ben ik dus ook op aanraden van mijn vader begonnen met werken bij Ekro tijdens de vakanties. En dat beviel goed. Van het een kwam het ander”, vertelt Nick.

 “In 2009 ging ik hier aan de slag, eerst dus via Timing. In 2012 ben ik hier fulltime gaan werken. De baan en vooral bedrijf, het beviel mij zo goed, dat ik ben gebleven. De sfeer is informeel hier. Je bent met allerlei soorten jongens onder elkaar en het is altijd gezellig. Het is hard werken maar daar worden we goed voor betaald. Bovendien kreeg ik de kans om door te groeien. En daar ben ik ze super dankbaar voor”.

Nick heeft meerdere BBL-opleidingen gevolgd, en klom van niveau 2 (allround productiemedewerker) op naar niveau 4 waar hij momenteel opgeleid wordt als productieleider of chef. BBL is een beroepsbegeleidende leerweg die bestaat uit een combinatie van werken en leren. Eén dag per week ging Nick naar school en de andere dagen aan de slag bij Ekro. “Ideaal”, vertelt Nick, “ Zo kun je meteen je opleiding in de praktijk brengen en veel ervaring op doen. Ik heb daar veel profijt bij gehad.”

Nu Nick een contract heeft bij Ekro heeft hij nog steeds veel contact met de intercedenten van Timing. “Zij hebben mij enorm geholpen tijdens het BBL-traject. Ook spreek ik vrijwel dagelijks de flexkrachten hier op de vloer. Wie weet kan ik een voorbeeld zijn voor een van hen”, besluit Nick. De directie van Ekro ziet in elk geval een mooie toekomst voor Nick binnen het bedrijf.

"“In 2009 ging ik hier aan de slag, eerst dus via Timing. De baan en vooral bedrijf, het beviel mij zo goed, dat ik ben gebleven.”"

Nick