Interview met Wesley del Grosso

Image

Wesley del Grosso (25) is flexkracht bij Ausnutria

Dit jaar bestaat Timing 25 jaar. In 1994 werd Timing opgericht met de ambitie een serieuze speler in de Nederlandse uitzendbranche te worden. En dat is gelukt! In dit jubileumjaar mag Timing namelijk vieren dat het de nummer 3 uitzendorganisatie van Nederland is. Maar uiteindelijk draait het bij Timing om de opdrachtgevers, de flexkrachten en werknemers. Dit jaar gaan we met 25 andere 25-jarigen in gesprek. Wat zijn hun dromen en ambities?

Kun je wat over jezelf vertellen?

“Ik werk sinds 15 februari bij Ausnutria, een babymelkpoederfabriek. Wij leveren het meeste aan China en daarnaast ook aan Nederland. Ik werk hier als flexkracht via Timing. Ik had een baan, maar ik wilde graag in een andere branche gaan werken en ben toen op internet rond gaan kijken. Daarna ben ik bij meerdere uitzendbureaus langsgegaan. Bij Timing zag ik gave vacatures online staan en zodoende ben ik dus hier terecht gekomen. Eerst werd ik uitgenodigd voor een gesprek bij Timing en daarna heb ik een gesprek gehad bij Ausnutria. Het was een erg positief gesprek en het klikte van beide kanten, dus toen ben ik aangenomen.”

Wat maakt jouw werk zo leuk?

“De variatie van werkzaamheden. Met de dagdienst heb ik weer andere werkzaamheden dan met de nachtdienst. Mijn ploeg is daarnaast supergezellig. Het hebben van leuke collega’s is voor mij heel belangrijk, maar het is natuurlijk wel hard werken. De ene week draai ik vijf ochtenddiensten, de andere week vijf middagdiensten en de daaropvolgende week vier nachtdiensten. Dit is een schema dat telkens terugkomt. Eigenlijk hebben alle diensten wel wat, omdat de werkzaamheden ook telkens anders zijn. ’s Ochtends komen er bijvoorbeeld meer externe partijen langs en dat heb je in de middag weer minder, maar alle drie de diensten zijn leuk.”

"Het is vooral belangrijk dat je plezier uit je werk haalt"

Image

Wat wilde je als kind eigenlijk worden?

“Ik heb de opleiding Beveiliging gedaan op het MBO. Mijn broer deed dit ook, maar in de praktijk kwam ik er al snel achter dat het toch niet bij mij paste. Vandaar dat ik ook in een andere branche wilde werken. Ik ben daarom nu ontzettend blij met mijn baan bij Ausnutria in Heerenveen. Er is nog geen dag geweest dat ik geen zin had om naar werk te gaan, dat komt door de sfeer op werk en de leuke ploeg waarin ik werk.”

Wat is het beste advies dat je ooit hebt gekregen?

“Ik probeer mij tijdens mijn werk altijd 100% op het werk te focussen, andere zaken zijn op dat moment minder belangrijk. Over andere dingen praten wanneer je op je werk bent, kan natuurlijk wel. Het is vooral belangrijk dat je plezier uit je werk haalt en dat je het positief inziet. Op deze manier maak je het voor jezelf ook een stuk makkelijker. Dit heb ik ooit van een collega gehoord en dat is mij altijd bijgebleven.”

Waar zie jij jezelf over 25 jaar?

“Mijn doel is uiteindelijk om binnen Ausnutria een hogere functie te krijgen, dus wie weet heb ik die wel over 25 jaar. Je moet altijd doelen blijven stellen. Qua werkzaamheden zullen er natuurlijk wel veel dingen veranderen, omdat er steeds meer geautomatiseerd wordt. Ieder jaar komen er alweer nieuwe dingen bij.”