• Wij zijn Timing
  • Contact

Interview met Nick

Image

Nick Methorst (net 26) - Sales Intercedent bij Timing

Dit jaar bestaat Timing 25 jaar. In 1994 werd Timing opgericht met de ambitie een serieuze speler in de Nederlandse uitzendbranche te worden. En dat is gelukt! In dit jubileumjaar mag Timing namelijk vieren dat het de nummer 3 uitzendorganisatie van Nederland is. Maar uiteindelijk draait het bij Timing om de opdrachtgevers, de flexkrachten en werknemers. Dit jaar gaan we met 25 andere 25-jarigen in gesprek. Wat zijn hun dromen en ambities?

Nick Methorst is Sales Intercedent bij Timing op de vestiging in Nijmegen. Op het moment van dit schrijven is hij 25 jaar. Hij werkt nog maar een klein jaartje in de sales, maar ziet hierin wel een toekomst voor zichzelf weggelegd.

Kun je wat over jezelf vertellen?

“Per 1 augustus werk ik precies een jaar bij Timing. Ik ben hier via een vriendin van mij terecht gekomen. Ik werkte namelijk eerst in de zorg. Zij had echter een collega te weinig en wist mijn enthousiasme voor dit vak aan te wakkeren. Dus na het aanhoren van haar verhalen over het werken bij Timing, heb ik gesolliciteerd en ben ik dus aangenomen. Mijn voornaamste taak als Sales Intercedent is het binnenhalen van nieuwe klanten, dit vertaalt zich in het plegen van koude acquisitie, dus door bijvoorbeeld kandidaten aan te bieden aan bedrijven waar we nog geen zaken mee doen. Zodra vacatures van een nieuwe opdrachtgever binnenkomen, of aanvragen van een van mijn bestaande klanten, verzorg ik ook de werving.”

Wat maakt jouw werk zo leuk?

Ik hou heel erg van het contact met mensen en ik vind het fantastisch als het lukt om de onmogelijke klant binnen te halen. Daarnaast is het natuurlijk ook erg leuk als je op een rustige dag een spoedaanvraag krijgt en ineens alle zeilen bij moet zetten om de klant naar wens te bedienen. Maar de meeste voldoening haal ik toch wel uit als ik een flexkracht aan een droombaan help, en ik ze met een glimlach van oor tot oor zie.”

"Ik hou van het contact met mensen"

Image

Wat wilde je als kind eigenlijk worden?

“Ik wilde altijd heel graag werken bij defensie, het liefst als helikopterpiloot. Deze ambitie heb ik echter moeten laten varen toen er bij mij een vorm van kleurenblindheid geconstateerd werd. Dit betekende dat ik voor defensie algeheel werd afgekeurd. Ik heb toen de opleiding Begeleiding Specifieke Doelgroepen gevolgd en ben ik persoonlijk begeleider geweest van mensen met problemen. Dan leer je wel heel goed met mensen om te gaan. Die eigenschap komt nu in mijn werk ook erg goed van pas.”

Wat is het beste advies dat je ooit hebt gekregen?

“Jezelf zijn, je helpt niemand door je anders voor te doen dan je bent. Uiteindelijk komt de echte jij toch wel naar boven, dan kun je er ook maar beter voor zorgen dat je om de echte jij wordt aangenomen! Dit is een advies die ik ooit zelf gekregen heb, maar ik vind ‘m persoonlijk erg sterk, en daarom geef ik dit ook altijd aan anderen door.”

En tot slot, waar zie jij jezelf over 25 jaar?

“Ik ambieer een toekomst in de sales. De saleswereld bevalt me erg goed en hier wil ik mij dan ook verder in ontwikkelen en in doorgroeien. Over 25 jaar ben ik het liefst nog steeds woonachtig in Arnhem, want ook dat bevalt mij goed!”