Interview met Lindsay Leussink

Image

Lindsay Leussink (net 26) is jurist bij Timing

Dit jaar bestaat Timing 25 jaar. In 1994 werd Timing opgericht met de ambitie een serieuze speler in de Nederlandse uitzendbranche te worden. En dat is gelukt! In dit jubileumjaar mag Timing namelijk vieren dat het de nummer 3 uitzendorganisatie van Nederland is. Maar uiteindelijk draait het bij Timing om de opdrachtgevers, de flexkrachten en werknemers. Dit jaar gaan we met 25 andere 25-jarigen in gesprek. Wat zijn hun dromen en ambities?

Lindsay Leussink is jurist bij Timing. Dat betekent dat zij af en toe met complexe zaken te maken heeft, maar de juridische wereld is echt haar ding. Ze draait daar dus zeker niet haar hand voor om.

Kun je wat over jezelf vertellen?

“Ik werk sinds maart bij Timing, dus dat is nog net geen jaar. Eind 2018 was ik op zoek naar een nieuwe baan, maar in het specifieke juridische gebied zijn er maar weinig openstaande vacatures. Mijn geluk was dat ik al snel via internet bij Timing terecht kwam. Het eerste gesprek was super positief en ik voelde meteen een klik. Aan het einde van het tweede gesprek gaven zij al min of meer aan dat ik was aangenomen. Dat was echt super gaaf om te horen!”

Wat maakt jouw werk zo leuk?

“Ik heb geen standaard werkweek. Onze afdeling is afhankelijk van de vragen die binnenkomen. Er is altijd genoeg werk, waardoor ik mij geen dag hoef te vervelen. Ik ben bezig met alles wat met juridische zaken te maken heeft, zoals de contracten met onze flexwerkers en het beoordelen van samenwerkingsovereenkomsten met onze opdrachtgevers. Daarnaast zijn wij veel bezig met wijzigingen die de Wet Arbeidsmarkt in Balans (WAB) met zich meebrengt.”Wat wilde je als kind eigenlijk worden? 

“Heel vroeger wilde ik danseres worden. Elke keer als ik uit school kwam was ik thuis aan het dansen. Toen ik op de middelbare school zat had ik geen idee meer wat ik wilde worden. Ik twijfelde tussen de studies Rechten en Geneeskunde. Ik had niet het juiste vakkenpakket voor Geneeskunde, dus koos ik voor Rechten. Na mijn afstuderen in 2016 ben ik gaan werken. Het is dus iets heel anders geworden dan danseres, maar ik ben erg blij. Soms is het werk complex en je moet heel nauwkeurig te werk gaan. Maar ik merk dat dit werk erg goed bij mij past.”

Wat is het beste advies dat je ooit hebt gekregen?

“Het beste advies dat ik ooit heb gekregen, is dat ik door moest blijven gaan in het juridische wereldje omdat het zo goed bij mij past. Als ik anderen een advies moet geven, dan is dat ook vanuit een juridische oogpunt. Ik raad mensen namelijk aan om nooit zomaar een contract te tekenen. Kijk altijd wat er precies in staat! Als het te ingewikkeld is, dan is het verstandig om hulp in te schakelen.”

Waar zie jij jezelf over 25 jaar?

“Ik ben erg benieuwd wat de komende 25 jaar mij gaat brengen. Misschien woon ik dan wel weer in Almelo, waar ik ook geboren ben. Ik woon nu in Arnhem, maar al mijn vrienden en familie wonen in Almelo. Ik zou het heel leuk vinden om over 25 jaar nog steeds bij Timing te werken. De juridische wereld is echt mijn ding, dus ik zie mezelf daar over 25 jaar zeker nog in werken. Ik weet niet of er qua werkzaamheden veel gaat veranderen. Er zit bij het juridische altijd wel een beoordeling achter die echt door mensen gedaan moet worden.”