Interview met Anouk Kuipers - Osseforth

Image

Anouk Kuipers - Osseforth (25) werkt voor Timing als Project Intercedent inhouse bij Forbo

Dit jaar bestaat Timing 25 jaar. In 1994 werd Timing opgericht met de ambitie een serieuze speler in de Nederlandse uitzendbranche te worden. En dat is gelukt! In dit jubileumjaar mag Timing namelijk vieren dat het de nummer 3 uitzendorganisatie van Nederland is. Maar uiteindelijk draait het bij Timing om de opdrachtgevers, de flexkrachten en werknemers. Dit jaar gaan we met 25 andere 25-jarigen in gesprek. Wat zijn hun dromen en ambities?

Kun je wat over jezelf vertellen?

“Op dit moment werk ik 5,5 jaar bij Timing. Ik begon als stagiaire op de vestiging van Timing in Coevorden. Toen mijn stageperiode bijna was afgelopen kreeg ik te horen dat ik mocht blijven werken als vestigingsassistent. Super gaaf dus! Daarna werd ik intercedent en ben ik inhouse gaan werken bij Forbo. Op dit moment werk ik alweer 4 jaar als Project Intercedent inhouse bij Forbo. Ik heb het nog steeds erg naar mijn zin. In eerste instantie was mijn collega verantwoordelijk voor de werkzaamheden voor Forbo. Ik nam toentertijd af en toe wat taken over. Toen die collega wegging, nam ik het volledig over. Mijn voornaamste taken zijn het bijhouden van administratie, functioneringsgesprekken voeren en het begeleiden van flexkrachten tijdens het opleidingstraject van Forbo. Ook heb ik veel afspraken over de planning en daarnaast ben ik ook bezig met het werven en selecteren van flexkrachten.”

Wat maakt jouw werk zo leuk?

“Het is een leuke, jonge en frisse organisatie. Ik vind het leuk dat Timing meegaat met de tijd en vernieuwend is. Er zijn redelijk korte lijntjes en er is een platte cultuur. In mijn functie vind ik de diversiteit en het contact met mensen erg leuk. Geen enkele dag is hetzelfde. ’s Ochtends denk je van: ‘Ik ga dit en dit doen’, maar uiteindelijk ziet je dag er heel anders uit.”

"‘Ik hoop dat het menselijke van mijn functie blijft’"

Image

Wat wilde je als kind eigenlijk worden?

“Juffrouw of ‘mama’. Dat tweede is inmiddels gelukt, maar natuurlijk is mama zijn niet echt een baan. Ik heb uiteindelijk een juridische opleiding gedaan. Tijdens deze opleiding heb ik dus stage gelopen bij Timing.

Als er op het nieuws voorbij komt dat er een tekort is aan meesters en juffen, dan denk ik af en toe wel eens dat ik het nog steeds leuk zou vinden om juffrouw te worden. Maar op dit moment vind ik mijn baan bij Timing nog veel te leuk!”

Wat is het beste advies dat je ooit hebt gekregen?

“Dat je naar je gevoel moet luisteren en hetgeen moet doen wat je echt leuk vindt. Als ik ergens geen goed gevoel bij heb, dan geef ik dat ook aan. Dat advies geef ik ook door aan anderen. En dat je altijd eerlijk moeten zijn. Flexkrachten moeten weten dat zij altijd bij ons terecht kunnen.”

Waar zie jij jezelf over 25 jaar?

“Mijn huidige functie zal er over 25 jaar compleet anders uit zien. Ik hoop dat het menselijke van mijn functie blijft. De automatisering van administratief werk mag van wat mij betreft wel komen. Ik denk dat ik over 25 jaar nog steeds een functie als HR-medewerker of HR-adviseur heb. Ik ben wel ontzettend benieuwd wat de komende 25 jaar mij gaat brengen.”