Lean werken maakt het verschil

Lean werken krijgt de laatste tijd veel aandacht. Veel bedrijven praten en denken na over Lean, maar wat is Lean nu eigenlijk?

Lean is een bedrijfsstrategie waarbij het erom gaat de klant tevreden te stellen door hoogwaardige producten en diensten te leveren die exact zijn wat de klant nodig heeft, wanneer de klant ze nodig heeft, in de juiste hoeveelheid, voor de juiste prijs, met een minimum aan materiaal, apparatuur, ruimte, werk en tijd.

Processen worden beoordeeld op:

  1. Waardetoevoegende activiteit (voor de klant), bijvoorbeeld het product zelf. Daar waar de klant voor betaalt.
  2. Indirect waardetoevoegende activiteit, bijvoorbeeld kwaliteitscontrole.
  3. Niet waardetoevoegende en geen noodzakelijke activiteit, bijvoorbeeld coördineren van wachtlijsten. 

Daar waar veel verbeteringstheorieën zich toeleggen op het maximaliseren en optimaliseren van de waardetoevoegende activiteiten, richt Lean management zich juist op het minimaliseren van de niet waarde toevoegende activiteit. Ultieme, theoretische doelstelling is dan ook een proces dat louter bestaat uit waarde toevoegende activiteiten.

Het daadwerkelijk implementeren van Lean, blijkt nog lastig. Terwijl u juist in deze tijd met het verbeteren van uw bedrijfsprocessen en het reduceren van verspillingen het verschil kunt maken. Met de Lean Performance Scan van Timing zet u in slechts 3 uur wél die eerste stap! Aan de hand van 20 kernvragen laten we u zien hoe Lean uw bedrijf is. U krijgt direct tips en verbeterpunten om uw processen efficiënter in te richten. Helder, concreet en praktisch. Zoals u van Timing gewend bent!

Timing heeft voor de volgende sectoren de Lean Performance Scan ontwikkelt:
Industrie, Logistiek, Administratie en Thuiszorg.

Wilt u meer informatie over de Lean Performance Scan van Timing? Neem dan contact met ons op.
Deel deze pagina:

Wij gebruiken cookies voor het optimaal functioneren van deze website. Lees onze privacy statement voor meer informatie.