Werken bij SMIT Transformatoren

Terug

SMIT Transformatoren is een van oudsher Nijmeegs bedrijf met bijna 100 jaar historie en ruime ervaring in het ontwerpen en produceren van vermogenstransfomatoren. SMIT maakt deel uit van de SGB Groep met vestigingen in Regensburg en Neumark (Duitsland) en Nilai (Maleisie). Gezamenlijk worden er transformatoren geproduceerd van alle vermogens.

Elektriciteit legt een lange weg af voordat het bij ons thuis uit het stopcontact komt. Het grootste gedeelte van onze elektrische energie wordt in grote energiecentrales opgewekt uit kolen en gas; dit is het minst kostbaar. Voor het transport over grote afstanden wordt bij de energiecentrale de spanning omgezet naar maximaal 400.000 Volt. Dit is 1730 keer hoger dan de gebruiksspanning bij ons thuis (230 Volt). Om deze reden hangen de draden in een hoogspanningsmast zo ver uit elkaar.

De omzetting terug naar de gebruiksspanning gebeurt stapsgewijs via een midden spanning (10.000 Volt). Voor de omzetting (transformatie) naar 400.000 Volt, en terug naar 10.000 Volt, zijn grote transformatoren nodig, die worden in Nijmegen geproduceerd. De omzetting van 10.000 Volt naar 230 Volt vindt plaats in de transformatorhuisjes in de wijken. Deze kleinere transformatoren worden in het zusterbedrijf van SMIT, SBG in Neumark (bij Dresden, in Duitsland), geproduceerd en ook in Nederland verkocht.

Bij SMIT Transformatoren werken ongeveer 485 mensen die dagelijks direct of indirect betrokken bij het productieproces van de vermogenstransformatoren. De producten worden over de gehele wereld geïnstalleerd onder zeer diverse omstandigheden. De productie bestaat uit verschillende stappen die in onderstaande volgorde worden doorlopen op de volgende afdelingen:

  • Constructie
  • Voormontage
  • Wikkelarij
  • Binnenwerkmontage
  • Blikafdeling
  • Eindmontage
  • Hoogspanningslaboratorium
  • Verzendhal

Op de afdelingen heerst een prettige sfeer met een sociale inslag: collega's helpen elkaar waar nodig. De organisatie biedt haar werknemers graag uitdaging en stelt dat service en kwaliteit het beste is wat je je klant kan leveren. De bedrijfscultuur van SMIT Transformatoren is te omschrijven in de volgende kernwaarden: ambachtelijk bedrijf, open en directe communicatie, betrokken personeel.

Ben jij technisch opgeleid (LTS of MTS) en heb je aantoonbare technische werkervaring? Kijk dan verder naar onderstaande functieomschrijvingen en neem contact op met Timing Nijmegen via smittrafo.nijmegen@timing.nl en 024 322 90 63!
Deel deze pagina:

Wij gebruiken cookies voor het optimaal functioneren van deze website. Lees onze privacy statement voor meer informatie.