Kostenbesparingsprogramma SlimFlex

SlimFlex is het bewezen kostenbesparingsprogramma van Timing dat door uw hele organisatie kijkt naar de relatie tussen uw werknemers en uw bedrijfsprocessen. Geen ingewikkelde analyses, maar slimme tools laten u zien waar besparingskansen liggen en welke mogelijkheden er zijn om direct op uw kosten te besparen. 

SlimFlex bevat meer dan 20 verschillende kostenbesparingsinstrumenten die onder meer budgetten, ziekteverzuim en productiviteit in beeld brengen. Facetten dus die invloed hebben op uw flexkosten, waar we samen met u strak op kunnen sturen. Het kostenbesparingsprogramma SlimFlex is ingedeeld in drie niveaus: strategisch, financieel en operationeel.

Strategisch
De strategische kostenbesparingsinstrumenten worden ingezet om u, bij het inzetten van flexkrachten, te ondersteunen bij het maken van de juiste strategische keuzes. Zo analyseren wij binnen uw organisatie de flexbehoefte en het flexvermogen door middel van de Timing Flexibiliteit Scan. Daarnaast meten we bijvoorbeeld uw aantrekkelijkheid als werkgever in de arbeidsmarkt voor flexkrachten. Ons nieuwste strategisch instrument is de Lean Perfomance Scan. Wij ontwikkelden deze scan om uw bedrijfsprocessen te verbeteren en verspillingen te reduceren. Aan de hand van 20 kernvragen laten we u zien hoe LEAN uw bedrijf is. U krijgt direct tips en verbeterpunten om uw processen efficiënter in te richten.

Financieel
Door het inzetten van financiële kostenbesparingsinstrumenten, kunt u gericht sturen op uw kosten. Zo wordt het totale flexbudget inzichtelijk en kan er gedurende het jaar op gestuurd en waar nodig bijgesteld worden. Zo kunnen we bijvoorbeeld de optimale leeftijdsmix voor uw organisatie bepalen welke het meeste rendement oplevert, zonder dat er concessies gedaan hoeven worden op het gebeid van kwaliteit. Ook sturen we bijvoorbeeld op een juiste urenverdeling, wat ervoor zorgt dat u een optimale inzet van flexpersoneel bereikt.

Operationeel
De operationele instrumenten bieden inzicht in verschillende aspecten als instroom, beheer, sturing en uitstroom van flexkrachten. Zo zorgen we onder andere voor het structureel evalueren van de kwantitatieve en kwalitatieve prestaties van flexkrachten door het inzetten van een Personal Coach Card. En analyseren we door middel van een uistroom-enquête de redenen van vertrek van uw flexkrachten.

SlimFlex is met name interessant voor opdrachtgevers die grootschalig gebruik maken van flexkrachten. Het volledige kostenbesparingsprogramma is geschikt voor:

- Bedrijven in de logistieke industriële en administratieve branche
- Organisaties met meer dan 50.000 flexuren per jaar

Voor deze organisaties garandeert SlimFlex een kostenbesparing van 5 tot 7%. Het modulair inzetten van onderdelen van het Kostenbesparingsprogramma SlimFlex is echter ook mogelijk. Al vanaf enkele flexkrachten op jaarbasis kunnen de afzonderlijke kostenbesparingsinstrumenten leiden tot efficiënte beheersing en besparing van kosten die samenhangen met de inzet van flexpersoneel.

Wilt u weten wat SlimFlex voor uw organisatie kan betekenen? We maken graag een afspraak met u.
Deel deze pagina:
Banner modellen opdrachtgevers

Wij gebruiken cookies voor het optimaal functioneren van deze website. Lees onze privacy statement voor meer informatie.