Jouw dienstverband

Afhankelijk van jouw voorkeur, het soort baan en de opdrachtgever, werk je voor Timing op basis van een uitzendovereenkomst of een overeenkomst voor bepaalde tijd.

Uitzendovereenkomst
Als uitzendkracht ga je een arbeidsovereenkomst met Timing aan, maar verricht je werkzaamheden bij een opdrachtgever van Timing. Het bijzondere van een uitzendovereenkomst is, dat wanneer het bedrijf geen werk meer heeft, de werkzaamheden ophouden. Timing gaat dan voor jou op zoek naar een andere baan. 
Zo’n tijdelijke job heeft veel voordelen. Zo geef je bij uitzenden bijvoorbeeld zelf aan wanneer je beschikbaar bent voor werk, doe je werkervaring op bij verschillende bedrijven en verdien je extra geld naast je studie.

Overeenkomst voor bepaalde tijd
Je wilt én werkervaring opdoen bij verschillende bedrijven én de zekerheid van een vast inkomen. Dat kan. Timing biedt je in zo’n geval een arbeidscontract voor bepaalde tijd aan. ‘Bepaalde tijd’ wil zeggen dat er een specifieke einddatum wordt afgesproken. Voor een paar maanden, een jaar of zelfs langer. Je kunt bijvoorbeeld iemand vervangen die op zwangerschapsverlof is of je kunt een klant bij aanhoudende drukte uit de brand helpen. Vast staat dat jij voor de duur van je contract zeker bent van een inkomen. Is de ene opdracht afgelopen, dan heeft Timing vaak de volgende alweer voor je klaarliggen. Een nieuwe uitdaging in een andere omgeving.

Een vaste baan
Vrijwel alle grote bedrijven maken gebruik van een uitzendorganisatie, wanneer zij een vacature hebben. Op deze manier is het makkelijk voor jou om te ervaren of het werk en de opdrachtgever wat voor jou zijn. De opdrachtgever heeft inmiddels kunnen zien of jij ook de geschikte kandidaat bent. Op deze manier vindt meer dan de helft van de flexkrachten een vaste baan!

Wil je precies weten hoe de regels zijn rondom uitzenden? Kijk dan in de CAO voor uitzendkrachten.
Deel deze pagina:

Wij gebruiken cookies voor het optimaal functioneren van deze website. Lees onze privacy statement voor meer informatie.